CAS zaterdag

2 juni 2016

Over precies 4 weken is het tijd voor de CAS zaterdag die natuurlijk wordt afgesloten door BLØF. Maar wat staat er nog meer op het programma? We stellen de artiesten even aan je voor!

BLØF

BLØF is altijd bezig met nieuwe muziek. Ook live is er altijd de drang om een unieke show neer te zetten. Voor de band is Concert at SEA ieder jaar weer een beetje thuiskomen en dat zoveel mensen dat gevoel delen maakt het extra speciaal. Vol trots heeft BLØF haar vizier op volgend jaar gericht. Concert at SEA 2016 belooft opnieuw een prachtige mijlpaal te worden.

Skunk Anansie

Ze waren in de jaren negentig één van de grondleggers van de Britse alternatieve rocksound. Onder leiding van frontvrouw Skin scoorde Skunk Anansie grote hits met Weak, Twisted en Hedonism. De band stopte in 2001 en was acht jaar lang uit elkaar. Maar in 2009 volgde een glorieuze terugkeer. Hun nieuwe album Anarchytecture is alweer het derde album sinds de reünie. Na ruim twintig jaar blijkt de charismatische Skin nog steeds over fenomenale stembanden te beschikken en staat Skunk Anansie op het podium met het enthousiasme en de energie van een groep jonge honden. Springen!!

2The Common Linnets

IJzersterke liedjes, prachtige harmonieën en een band waar de spelvreugde werkelijk van af spat. Met het tweede album ‘II’ vervolgt The Common Linnets haar zegetocht die werd ingezet na de indrukwekkende tweede plaats bij het Eurovisie Songfestival. Dit wordt een prachtig duet tussen de Amerikaanse West Coast sound en de Zeeuwse kust.

Jett Rebel

Tijdens zijn show op Concert at SEA 2014 steeg Jett Rebel letterlijk boven zichzelf uit. We zien hem nog hoog bovenin het Umoja Podium klauteren. Terug op aarde laat hij alle meisjes dansen en jongens springen met zijn ubercatchy pophits zoals ‘Tonight’, ‘Louise’ en ‘Pineapple Morning’. Wonderkind Jett Rebel is een genot om live te zien.

3

De Jeugd van Tegenwoordig

Applaus voor De Jeugd van Tegenwoordig! Bas Bron, Vjeze Fur, Willie Wartaal en Faberyayo komen een feestje met ons bouwen op de Brouwersdam. Het recept – of moeten we zeggen De Formule – is simpel: verwacht een show vol Sterrenstof en alleen maar hits. Dus maak je klaar en zak ‘m uit de heup. Gekke boys? Gekke boys!

Causes

Ontdekt worden als straatmuzikant en een gigantische hit scoren met je eerste nummer. Dit overkwam de in Nederland woonachtige Britse zanger Rupert Blackman. Met zijn band Causes beleefde hij dankzij de single ‘Teach Me How To Dance With You’ een droomdebuut en met ‘Walk on Water’ scoorde de band een 3FM Megahit. Dit jaar verschijnt een volledig album, inclusief de single ’To The River’. Geloof ons maar, hun show op CAS wordt er één die we niet snel zullen vergeten.

Lucas Hamming

Rock ’n roll poëzie. Zo omschrijft Lucas Hamming zijn muziek. Met een volledige band aan zijn zijde tourt hij dit jaar door heel Nederland. Ook België en Duitsland hebben al kennis gemaakt met de songs van deze pas 22-jarige zanger. Met ‘Mojo Mischief’ en ‘Never Let you Down’ heeft hij al twee 3FM Megahits op zak en dat zouden er heel snel meer kunnen worden. Luister maar eens naar zijn album ‘HAM’.

4

Jeremy Loops

Een live show van Jeremy Loops is een muzikaal én visueel feestje. Deze Zuid Afrikaanse folksensatie staat op het podium met een gitaar, mondharmonica, ukelele en beatbox. En een looppedaal. En daar begint de magie. Hij vervormt geluiden en tovert ze tevoorschijn en creëert zo zijn eigen one-man band. Verwacht een overweldigende mix van moderne folk, hiphop, bluegrass, funk en stokoude blues.

Wipneus & Pim

DJ’s Wipneus & Pim staan garant voor ouderwets feesten, oftewel dansen en springen op de leukste platen uit de muziekgeschiedenis. Daarbij zijn ze niet bang om er een aantal dansbattles, ‘jongens tegen de meisjes’- en playbackwedstrijden bij te gooien, waarbij er vele traktaties en prijzen zijn binnen te slepen.

Stephanie Struijk

In 2008 speelde ze op Concert at SEA onder haar artiestennaam Stevie Ann. Vanaf nu is ze ‘gewoon’ Stephanie Struijk. Haar nieuwe album staat vol prachtige Nederlandstalige liedjes die ze samen met Daniël Lohues schreef tijdens een roadtrip in de Verenigde Staten. “Ik ga alleen maar dromen van de zon”, zingt ze. En wij dromen met haar mee.

Broeder Dieleman

Broeder Dieleman is de artiestennaam van de Zeeuwse songwriter Tonnie Dieleman. De zanger brengt op zijn laatste album ‘Uut de bron’ een muzikaal eerbetoon aan Zeeuws-Vlaanderen, waar hij opgroeide. Een streek vol verhalen die hij op prachtige wijze tot leven brengt. Zeeuwse folk op CAS, ga dat zien!

TenTemPiés

Deze podiumbeesten hebben hun reputatie al veelvuldig bewezen op festivals in binnen- en buitenland. Hun euforische optredens worden wel eens vergeleken met die van Manu Chao en Gogol Bordello. TenTemPiés maakt een krachtige en zeer dansbare mix van Latin rock, reggae en ska met een Amsterdamse twist: Damsko Mestizo!

Rogier Pelgrim

Op Back at SEA maakten we vorig jaar kennis met het opvallende en eigenzinnige stemgeluid van singer-songwriter Rogier Pelgrim. Huiskamers bleken dé plek om de harten van zijn publiek te vullen met zijn pakkende en melancholische liedjes. Laat je meevoeren naar een wereld vol verhalen en avonturen. Luister maar eens naar ‘Stranger Than The News’.

La Garçon

Geloof ons, bij live sensatie La Garçon zullen de nodige dansjes worden gedaan. Deze muzikale bende, onder leiding van de fanatieke frontman Bart Rijnink, mixt alle genres door elkaar; turbo-­popmuziek, funk, R&B en alles wat daar tussen zit. Nouveau Riche, zo noemen ze het zelf. Hun moeders zijn al fan. Nu jij nog.

PEER

Met de energie van een groep jonge honden bestormen ze het podium. Zeeuwse trots PEER bestaat uit vier muzikale vrienden met een gemiddelde leeftijd van nog geen 17 jaar. Onder de hoede van Peter Slager van BLØF namen ze de single ‘Get Out’ op. Hoe die klinkt? Stevig, catchy en het proeft naar Nirvana, aldus de heren. Wij staan in ieder geval vooraan.

Bekijk de line-up van de zaterdag

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor het laatste Concert at SEA-nieuws. Zo ben je altijd up-to-date.

Heineken Lipton Gato Negro Zeeland.com HZ University of Applied Sciences Ketel 1 AD