CAS vrijdag

30 mei 2016

Nog minder dan 5 weken tot Concert at SEA 2016! Een mooi moment om even vooruit te kijken naar de optredens van dit jaar. Vandaag de artiesten die op vrijdag spelen.

Faithless

Natuurlijk… Faithless! De band is zonder twijfel één van de belangrijkste dance acts van de jaren ’90 en inspiratiebron voor dance acts van nu. De opzwepende klanken van ‘God Is A DJ’ en ‘Insomnia’ staan in ons collectieve geheugen en lieten al menig festival letterlijk op zijn grondvesten trillen. De band – met de 58-jarige Maxi Jazz als excentrieke frontman – scoorde twintig jaar geleden haar eerste hits en viert dat nu groots onder de noemer Faithless 2.0. Op Concert at SEA geven ze hun enige Nederlandse show in 2016. We won’t get no sleep…

13256462_10153643380079607_5670416146824821100_n

Guus Meeuwis

Armen open. Wij denken dat de kracht van Guus Meeuwis zit verstopt in deze zo kenmerkende pose van de zanger. Moeiteloos laat hij mensenmassa’s meezingen en genieten van een uitbundig feest. En altijd geeft Guus je het gevoel alsof je in een gezellige kroeg staat. Met hoeveel we ook zijn, we passen er altijd bij. Als Guus Meeuwis op het podium staat, ligt Brabant even aan zee.

15412180399_63779c292e_z

Typhoon

Volgens velen was zijn optreden één van de hoogtepunten op Concert at SEA 2015. Een prachtige zonsondergang was toen het decor van een explosie van muzikaal plezier bij het Umoja Podium. Dat smaakte naar meer. En daarom staat Typhoon in 2016 opnieuw op Concert at SEA. Ditmaal op het Zeeland podium, en natuurlijk weer samen met zijn titanenband. Lobi Da Basi!

Douwe Bob

“I’m where the ocean meets the land” zingt Douwe Bob in zijn zomerhit ‘Sweet Sunshine’. Je snapt het al… dit is een match made in heaven. De zanger bracht in 2015 zijn tweede album ‘Pass It On’ uit. Het album kwam binnen op nummer 1 in de Album Top 100 en 3FM kroonde hem tot Beste Zanger.

Memphis Maniacs

Kenners weten het, deze Meesters van de Mash-Up moet je live zien om het te geloven. Vijf begenadigde performers gieten hun manische mash-ups in één adembenemende show. Knallers van hits uit zéér diverse genres worden door en over elkaar heen gegooid. Onvervalste ambacht waar geen draaitafel aan te pas komt.

memphis

HAEVN

Soms is er niet veel nodig om te zien dat iets heel erg goed is. In het geval van HAEVN zijn dat twee nummers. Met ‘Finding Out More’ en ‘Where The Heart Is’ wist het tweetal in korte tijd de harten van vele fans te winnen. Ze werden uitgeroepen tot 3FM Serious Talent en verkochten binnen enkele dagen de grote zaal van Paradiso uit (foto: Kim Balster). Laat je meevoeren naar de dromerige, veilige thuishaven van HAEVN.

haevn

The Brahms

Vol gas en in de vijfde versnelling. Zo zou je de nog korte maar veelbelovende carrière van The Brahms kunnen omschrijven. Met hun single ‘Golden’ hadden ze meteen een 3FM Megahit te pakken en ook opvolger ‘Homerun’ was vaak op de radio te horen. Verwacht een show vol catchy indiepop en melodieën die je de hele zomer nog blijft neuriën. Stilstaan is geen optie.

Zuco 103

Ze staan internationaal bekend om hun explosieve ‘Brasilectro’ sound. Een mix van Braziliaanse ritmes, elektronische beats en jazz-invloeden. Je raadt het al… een onweerstaanbare combinatie. Zuco 103 debuteerde in 1999 met het album ‘Outro Lado’. Ervaren krachten in de tropische elektrofunk dus. Live onverminderd effectief!

Will Knox

Hij schreef mee aan hits van Dotan en stond al in het voorprogramma van BLØF. De Engelse singer-songwriter Will Knox heeft de gave om je binnen een paar seconden mee te nemen in een verhaal. Zijn schitterende album ‘The River Ink’ staat er vol mee. Niet voor niets noemt Will Knox zelf Nick Drake en Damien Rice als zijn invloeden.

Bazzookas

Je kunt ze misschien wel het beste vergelijken met de ontdekking van het buskuit. De knal die dat teweeg bracht, komt aardig dicht in de buurt van de ska van de Bazzookas; magisch, explosief en episch! Zonder uitzondering rollen ze iedereen op en met hun blazers, toeters en bellen nemen ze ons allemaal te grazen. Houd je goed vast of beter… spring in de lucht!

Clear Clamour

De energie en het enthousiasme spat er werkelijk vanaf bij deze Zeeuwse belofte. Clear Clamour maakt rock. Of in een wat kleiner hokje gestopt; progressieve poprock met invloeden uit de blues, funk en hardrock. De band – vijf man sterk – nam in 2015 hun eerste EP op en trakteerde ons dit jaar op hun debuutsingle ‘Flamboyant Man’.

Bekijk de line-up van de vrijdag

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor het laatste Concert at SEA-nieuws. Zo ben je altijd up-to-date.

Heineken Lipton Gato Negro Zeeland.com HZ University of Applied Sciences Ketel 1 AD