Bezoek gratis vier Zeeuwse musea

1 juli 2017

Als weekendbezoeker van Concert at SEA kun je dit jaar gratis het Zeeuws Museum, het Watersnoodmuseum, het Industrieel Museum Zeeland en het Zeeuws maritiem muZEEum bezoeken.

Op vertoon van je weekendbandje heb je van 1 juli tot 31 december gratis toegang. Maak kennis met deze musea die het bijzondere verhaal vertellen van de rijke Zeeuwse historie, de watersnoodramp, de industrialisatie van Zeeland en de maritieme geschiedenis van Zeeland!

Zeeuws Museum

Abdij 3-4, Middelburg | www.zeeuwsmuseum.nl
Het Zeeuws Museum bevindt zich in het historische centrum van Middelburg. In de middeleeuwse abdij ontdek je onverwachte eigenschappen van Zeeland: van archeologische vondsten en wereldberoemde wandtapijten tot streekdracht, zilver en exotische objecten die Zeeuwen van verre reizen meenamen.

Dit jaar is in het museum de nieuwe permanente tentoonstelling ‘Dit is Zeeland’ geopend. Wars van chronologie en conventies, brengt de tentoonstelling vele perspectieven op de cultuur en geschiedenis van Zeeland samen.

Zeeuwsmuseum_web

Watersnoodmuseum

Weg van de Buitenlandse Pers 5, Ouwerkerk | www.watersnoodmuseum.nl

In het Watersnoodmuseum ontdek je alles over de watersnoodramp 1953, de wederopbouw en waterveiligheid. Laat je meenemen door de tentoonstelling in de enorme caissons die zijn gebruikt voor het sluiten van het laatste dijkgat na de ramp van ’53 bij Ouwerkerk.

De kans op overstromingen blijft bestaan. Ervaar in virtual reality hoe het is als je huis overstroomt. Of bezoek de tijdelijke foto-expositie waarin fotografe Cynthia Boll 4 ‘gewone’ mensen in Jakarta volgde en hun leven met en de strijd tegen het water in beeld vastlegde.

Industrieel Museum Zeeland

Westkade 114, Sas van Gent | www.industrieelmuseumzeeland.nl

In het Industrieel Museum Zeeland word je op een interactieve manier meegenomen in het verhaal van de industrialisatie van Zeeland. De vaste expositie neemt je mee naar het verleden, naar het ontstaan van de industrie en de verschillende ontwikkelingen door de eeuw heen.

Een bezoek aan het museum is voor jong en oud een belevenis. Volg hoe een fabriek ontwikkeld wordt, bekijk hoe een R&D lab eruit ziet of wat voor impact industrie op de omgeving heeft, zowel in de positieve als in de negatieve zin.

Zeeuws maritiem muZEEum

Nieuwendijk 11, Vlissingen | www.muzeeum.nl

Op loopafstand van zee staat in Vlissingen het Zeeuws maritiem muZEEum. Daar maak je in vier thema’s (water, werk, glorie en avontuur) kennis met de grootse maritieme geschiedenis van Zeeland.

Michiel de Ruyter speelt een belangrijke rol in het muZEEum. Deze bekende Nederlandse zeeheld kwam namelijk uit Vlissingen. Het museum heeft ook een van de grootste collecties in Nederland van voorwerpen uit VOC-schepen. Ga op avontuur in het muZEEum en vergeet vooral niet het 17e-eeuwse uitkijktorentje te beklimmen en te genieten van het adembenemende uitzicht op zee.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor het laatste nieuws over Concert at SEA.

Concert at SEA Heineken AD Delta Lipton Ice Tea Provincie Zeeland