Bezoek gratis vier Zeeuwse musea

Bezoek van 1 juli tot 31 december gratis het Zeeuws Museum, het Watersnoodmuseum, het Industrieel Museum Zeeland en het Bevrijdingsmuseum Zeeland op vertoon van je Concert at SEA weekendbandje


Als weekendbezoeker van Concert at SEA kun je dit jaar gratis het Zeeuws Museum, het Watersnoodmuseum, het Industrieel Museum Zeeland en het Zeeuws maritiem muZEEum bezoeken. Op vertoon van je weekendbandje heb je van 1 juli tot 31 december gratis toegang. Maak kennis met deze musea die het bijzondere verhaal vertellen van de rijke Zeeuwse historie, de watersnoodramp, de industrialisatie van Zeeland en de maritieme geschiedenis van Zeeland!

Zeeuws Museum

Abdij 3-4, Middelburg | www.zeeuwsmuseum.nl
Het Zeeuws Museum bevindt zich in het historische centrum van Middelburg. In de middeleeuwse abdij ontdek je onverwachte eigenschappen van Zeeland: van archeologische vondsten en wereldberoemde wandtapijten tot streekdracht, zilver en exotische objecten die Zeeuwen van verre reizen meenamen.

Dit jaar is in het museum de nieuwe permanente tentoonstelling ‘Dit is Zeeland’ geopend. Wars van chronologie en conventies, brengt de tentoonstelling vele perspectieven op de cultuur en geschiedenis van Zeeland samen.

Zeeuwsmuseum_web

Watersnoodmuseum

Weg van de Buitenlandse Pers 5, Ouwerkerk | www.watersnoodmuseum.nl

In het Watersnoodmuseum ontdek je alles over de watersnoodramp van 1953, de wederopbouw en waterveiligheid. Laat je meenemen door de tentoonstelling in de enorme caissons die zijn gebruikt voor het sluiten van het laatste dijkgat na de ramp van ’53 bij Ouwerkerk.

In de laatste caisson is de nieuwe interactieve tentoonstelling te zien: ‘Het water blijft komen. Vechten tegen de vloed van morgen.’ Speel o.a. de interactieve scenario’s ‘Waterkwesties’ en ‘Een dagelijks gevecht’. De strijd tegen het water is nog lang niet gestreden.

 

Industrieel Museum Zeeland

Westkade 114, Sas van Gent | www.industrieelmuseumzeeland.nl 

In het Industrieel Museum Zeeland word je op een interactieve manier meegenomen in het verhaal van de industrialisatie van Zeeland. De vaste expositie neemt je mee naar het verleden, naar het ontstaan van de industrie en de verschillende ontwikkelingen door de eeuw heen.

Een bezoek aan het museum is voor jong en oud een belevenis. Volg hoe een fabriek ontwikkeld wordt, bekijk hoe een R&D lab eruit ziet of wat voor impact industrie op de omgeving heeft, zowel in de positieve als in de negatieve zin.

Bevrijdingsmuseum Zeeland

Coudorp 41, Nieuwdorp | www.bevrijdingsmuseumzeeland.nl

Bevrijdingsmuseum Zeeland toont de bewogen geschiedenis van Zeeland tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het museum besteedt daarbij in het bijzonder aandacht aan de ‘Slag om de Schelde’. Tot heden toe is er nationaal en internationaal nog te weinig bekendheid met en erkenning voor het belang van deze slag. De grotendeels vergeten Slag om de Schelde was de langste en hevigste veldslag op Nederlands grondgebied. Inzet was het op gang brengen van de scheepvaart naar de havens van Antwerpen, waardoor de geallieerde oorlogsinspanningen van een cruciale aanvoerlijn kon worden voorzien en het vastgelopen offensief in West-Europa weer in beweging kon komen. De uitkomst van deze cruciale operatie was direct beslissend voor het verdere verloop van de Tweede Wereldoorlog in West-Europa.

Vanaf dit jaar kunnen bezoekers ook een kijkje nemen in het nieuwe 3 hectare grote Bevrijdingspark Zeeland. Het concept van het Bevrijdingspark is uniek. Nergens in West-Europa is er sprake van een dergelijke opzet. Het Park visualiseert te midden van de Zeeuwse elementen water, strand en dijken de oorlogsperiode 1939-1945 en de Slag om de Schelde in het bijzonder.

 

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor het laatste nieuws over Concert at SEA.

Concert at SEA