Groen - Concert at SEA

Groen

Concert at SEA streeft er elke editie naar om een zo groen en duurzaam mogelijk festival te organiseren. We willen natuurlijk kunnen blijven genieten van die geweldige Zeeuwse kust. Concert at SEA investeert in duurzaamheid op het gebied van energie, afval, water, vervoer en horeca. En jullie kunnen ons daarbij helpen. Benieuwd? Lees dan hieronder verder.

Energie & water
Concert at SEA draait backstage volledig op groene stroom. Deze stroom wordt gegenereerd door via een vaste stroom aansluiting die we hebben laten aanleggen. Door vooraf een goed plan te maken proberen we het stroom verbruik te beperken. We hebben ook een vaste drinkwateraansluiting aangelegd waardoor er wordt bespaard op aan- en afvoer van watercontainers. Bovendien krijgen alle crew leden een eigen drinkfles om zo het gebruik van plastic waterflessen te verminderen. Op het festivalterrein zelf wordt gebruik gemaakt van vacuümtoiletten, wat zorgt voor een besparing van 80% op watercapaciteit ten opzichte van spoeltoiletten.

Eerlijke dranken
De wijnen en fruitsappen die geschonken worden tijdens Concert at SEA zijn biologisch en de koffiebonen zijn Fair Trade.

Afval
De bekers die worden gebruikt door de horeca op Concert at SEA zijn gemaakt van PLA bio based en worden ingezameld via de ‘clean-ups’. Hierna worden ze gescheiden afgevoerd en voor 100% weer tot nieuwe beker gefabriceerd. Ook na het festival worden er over de Brouwersdam, het strand en de aanliggende duinen schoonmaak acties gehouden door onze medewerkers.
We vragen ook jullie hulp bij het schoonhouden van het terrein. We hebben dit jaar weer meer afvalbakken geplaatst. Voor alle leveranciers geldt ook dat zij hun afval zoveel mogelijk moeten scheiden en verzamelen in grote papier- en glasbakken.

Backstage
Om onnodig afval tegen te gaan wordt er backstage tevens geen gebruik meer gemaakt van plastic flesjes en bekertjes. Alle medewerkers beschikken over herbruikbare, duurzame waterflessen. De crew t-shirts zijn klimaatneutraal, gemaakt van biologisch katoen en polyester. Ze zijn geproduceerd in een fabriek die gebruik maakt van wind- en zonne-energie en gecontroleerd wordt door Fair Wear.

Bekers
De bekers op het terrein zijn gemaakt van PLA. Dat is een hernieuwbare plantaardige grondstof die wordt gemaakt van mais of suikerbiet. De beker ziet er uit als traditioneel plastic maar is van biomassa gemaakt en heeft een lagere CO2 belasting. Je kunt ons helpen door je bekers in te leveren via de clean-up punten op het terein. Met het verzamelen en inleveren van bekers bij deze clean-up punten kun je speciale munten verdienen voor gebruik tijdens het festival. De bekers worden vervolgens gescheiden afgevoerd. Ook de munten worden apart afgevoerd en worden verwerkt en krijgen een nieuw leven als grondstof voor bijvoorbeeld kunststof straatmeubilair.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor het laatste CAS-nieuws:

Provincie Zeeland Lipton Heineken HZ University of Applied Sciences AD Gato Negro HIER